افزایش دمای کره زمین در اثر تغییرات اقلیمی

افزایش روز افزون انتشار گازهای آلاینده در اتمسفر کره زمین و آلودگی هوا از طریق فعالیت های مختلف انسان در قرن اخیر که سبب تغییرات اقلیمی شده است، مشکلات زیادی را برای ایستم کره زمین و سلامت انسان به وجود آورده است. افزایش گازهای گلخانه ای خصوصاً دی اکسیدکربن به عنوان مهمترین گاز گلخانه ای، در قرن اخیر سبب افزایش دمای کره زمین به میزان حدود ۲ درجه سانتیگراد شده است. پیش بینی می شود تا سال ۲۰۹۰ دمای اکثر قسمت های کره زمین ۲-۳ درجه افزایش یابد و این مقدار در قسمت های شمالی کانادا، گرینلند و سیبری حدود ۴-۵ درجه پیش بینی شده است. شاید به نظر این مقدار افزایش درجه حرارت به دلیل تغییرات اقلیمی جزئی به نظر برسد، اما همین میزان سبب جابه جایی اقلیم کره زمین و آب شدن بخشی از یخ های قطبی و جابه جا شدن فصل ها گردیده است.

 

تاثیر افزایش دما در اثر تغییر اقلیم بر سلامت انسان

از آنجا که حفظ سلامت انسان در گرو سلامت و پاکی ایستمی است که در آن زندگی می کند، بنابراین هر گونه تغییر و آلودگی محیط اطراف انسان سبب بروز مشکلاتی در سلامت انسان خواهد شد و سلامت میلیاردها نفر به خطر خواهد افتاد. افزایش امواج گرما به همراه افزایش سایر مواد آلاینده در آب و هوا تأثیرات انکارناپذیری بر بدن انسان دارد. از جمله این تأثیرات می توان به بیماری های قلبی و تنفسی، انواع آلرژی ها، انواع سرطان ها، بیماری های عصبی و افسردگی و غیره اشاره کرد. تنظیم بسیاری از عملکردهای بدن از جمله فعالیت های الکتریکی قلب و جریان هوا به شش ها بر عهده سیستم عصبی خودکار است و این سیستم نیز برای مطابقت بدن با محیط اطراف فعالیت می کند، بنابراین هرگونه تغییر در محیط اطراف این بخش از سیستم عصبی انسان را مستقیما تحت تأثیر قرار خواهد داد که به خودی خود موجب بروز بسیاری از اختلالات در بدن انسان می شود.
همانطور که گفته شد یکی از اثرات افزایش گرمایش جهانی و تغییر اقلیم جابه جایی فصل ها است که این امر در بهار سبب می شود که گیاهان زودتر از موعد گل داده و میزان گرده تولیدی که مهمترین عامل بروز آلرژی بهاره است نیز افزایش یابد و لذا علائم آلرژی در افرادی که زمینه بروز آن را دارند، تشدید می شود.
از طرف دیگر با افزایش دما فعالیت ات که یکی از عوامل ناقل بسیاری از بیماری های واگیر هستند نیز افزایش می یابد، زیرا ات خونسردند و برای کنترل دمای بدن خود وابسته به محیط اطراف خود هستند. بنابراین در دمای بالاتر فعالیت آنها نیز بیشتر شده و زمینه گسترش بسیاری از بیماری های واگیر نیز افزایش خواهد یافت.
امروزه ارگان های مختلفی در دنیا برای کاهش تأثیر انسان بر اقلیم و کاهش آلاینده ها در ایستم فعالیت می کنند ولی مدیریت صحیح تأثیر آب و هوا بر سلامت جامعه نیازمند فعالیت تمام ارگان های اجرایی و مردم می باشد. درک صحیحی از وضعیت اسفناک اقلیم توسط افراد جامعه و آموزش این افراد در خصوص کاهش استفاده از مواد شیمیایی، سوخت های فسیلی و داروهای شیمیایی تأثیر شایانی بر کاهش آلاینده ها در اتمسفر خواهد داشت و نخستین گامی است که جامعه باید برای جلوگیری از بدتر شدن شرایط محیط پیرامون خود بردارد.

https://fa.parsiteb.com


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

فروشگاه اینترنتی نیوبیست سیمرغ پلاس لمون سئو Shannon مرجع خرید فالوور ارزان با بهترین قیمت Russell برگ ریزان ASYLUM رهسام دانلود پايان نامه هاي ارشد همه رشته ها